Trimsalon

Naast het pension is het ook mogelijk om konijnen en cavia's bij ons te brengen voor een kam of knipbeurt. Maar dat is niet het enigste waarvoor u bij mij terecht kunt. Hieronder vindt u alle diensten die het trimsalon aanbied.

Vacht knippen/scheren

Dit is alleen mogelijk bij langharige konijnen die een korte coupe nodig hebben vanwege bijvoorbeeld het warme weer, om klitten te voorkomen of weg te knippen of omdat een deel of de hele vacht vervilt is.

Hoe erger de vacht eraan toe is hoe meer sessies er misschien nodig zijn om uw konijn van zijn vacht te verlossen. Om onnodig lange stress te voorkomen duurt 1 sessie 2 uur. Een konijn wat dagelijks gekamd wordt en bijna tot geen klitten of vilt in zijn vacht heeft zitten 1 sessie nodig hebben

Ook cavia's met een lange vacht kunnen baat hebben aan een knipbeurt en zijn ook zeker welkom.

 

€ 35,-

Vacht kammen

Dit is mogelijk bij zowel kortharige als langharige konijnen om losse haren te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan de plukken haar die uit kunnen steken tijdens de rui-periode of om de vacht van uw langharige konijn klit en vilt vrij te houden.

Vaak is in 1 sessie, wat niet langer zal duren dan 1 uur, genoeg om de losse haren te verwijderen en/of de vacht weer doorkambaar te krijgen. Let wel op dat er misschien een andere sessie kort daarop weer nodig is omdat uw konijn nog niet klaar is met verharen of omdat het een vacht heeft wat snel klit of vervilt.

Blijkt dat een kam sessie niet genoeg is om klitten of vilt te verwijderen dan maak ik een afspraak met u voor een knip of scheer sessie.

 

€ 17,-

Plakpoep verwijderen

Heeft uw konijn of cavia een vies kontje door ziekte of verkeerde voeding en zit het onder de aangekoekte diarree dan kunt u ook bij ons terecht voor een kontbatje. Tijdens deze sessie zal al de ontlasting verwijdert worden, het kontje schoongemaakt worden en de eventuele pijnlijke huid behandeld worden waarna de vacht rondom de anus en geslachtsdelen zo kort mogelijk geknipt zal worden om aankoeken te voorkomen.

 

€ 20,-

Nageltjes knippen

Lange nagels. Vindt je het zelf spannend om nageltjes te knippen  of verandert je konijn of cavia in een bewegelijk klein duiveltje zodra de nagel knipper te voorschijn komt?

 

Vaak weten ze wat ze wel en niet kunnen flikken bij hun eigen baasjes. Bij iemand anders durven ze vaak niet zo veel en kunnen de nageltjes snel geknipt worden.

 

€ 5,-

Ogen schoonmaken

Vieze oogjes kan door verschillende redenen komen. Tijdens deze sessie wordt het gebied rondom de oogjes schoon gemaakt en eventuele irriterende haartjes weggeknipt waarna de geïrriteerde huid verzorgt wordt.

 

€ 10,-

De trimsalon komt niet bij u aan huis. Langskomen bij ons kan alleen op afspraak.